LIGHTING DESIGN

Als ervaren ontwerper ben ik in staat om snel op uw ideeën in te spelen met concreet uitgewerkte lichtplannen. In volledige creatieve vrijheid begin ik met een leeg vel aan iedere opdracht. Telkens weer ontstaan vernieuwende concepten die binnen redelijke budgetten kunnen worden uitgevoerd. Ik heb ervaring in diverse branches (Live Events, Corporate, TV- Shows, Theater, Poppodia, Discotheken) en weet de specialistische kennis van elk van deze gebieden mee te nemen in mijn ontwerpen om tot een zo volledig mogelijk eindresultaat te komen.

Omdat ik als operator ook veel samenwerk met andere ervaren en kundige ontwerpers, ben ik ook in staat om open en vrij te kijken naar creatieve mogelijkheden. Het is een inspirerend vakgebied, waarin ik graag mijn steentje bijdraag als lichtontwerper.

Doordat ik naast ontwerper ook operator ben, weet ik wat de verschillende lichttafels kunnen en wat de beperkingen zijn, hiermee kan daarom dan ook rekening gehouden worden in het ontwerp. Voor lichtontwerpers die zich niet bezig houden met operaten is het ook vaak lastig om praktische sets te ontwerpen om zo een optimaal resultaat uit de show te halen. Doordat ik mezelf al jaren bezighoudt met beide disciplines kan hierdoor een optimaal resultaat ontstaan.

3D Visualisatie

WYSIWYG 3D ANIMATIE

3D Visualisatie 

Om vooraf duidelijkheid te krijgen over uw ontwerp, is het mogelijk om de gehele setup in een 3D Wysiwyg of MA 3D systeem uit te werken. Hierbij worden eventuele onvolkomenheden in het ontwerpen vooraf zichtbaar en eruit gefilterd alvorens de load in van het project begint. Dit scheelt veel tijd en irritatie, in 1 keer en op de juiste manier mede mogelijk gemaakt door de visualisatie. Hierbij bestaat ook nog de optie om in deze 3D realiteit de complete lichtshow te programmeren. De show kan dan Real-Time stap voor stap of in 1 keer compleet doorgelopen worden.kan ik met een lichttafel de plaatjes op het computerscherm beïnvloeden. Dit maakt het voor u als opdrachtgever mogelijk om volledige controle te behouden en precies te zien/ervaren waar u uw geld aan uit geeft en waar eventueel nog aanpassingen gedaan moeten worden.

Een belangrijke factor is ook tijdsbesparing op locatie. Door vooraf te programmeren, kunt u tot wel 2/3 tijd en daarmee ook kosten op locatie besparen.