OPERATING

Het voorbereiden, programmeren, instellen en bedienen van een complexe lichtcomputer, noemen we in ons vak ‘operating’. Ik ben gespecialiseerd operator op diverse console-platformen, met een specialisatie (en voorkeur) voor MA Lighting consoles. Onderaan deze pagina vindt u een overzicht van de consoles die ik voor u kan bedienen en programmeren en bedienen.

Ik werk in diverse samenstellingen voor een breed spectrum aan projecten. Hierbij ligt de nadruk op Live-Events (Dance gericht), TV Shows, en Corporate Events. Deze producties worden gedaan in samenwerking met een lichtontwerper, of juist zelf als lichtontwerper/programmer in één. Als klant laat ik de keuze graag aan u. De keuze is aan u als klant. Voor elke teamvorm ben ik in staat om maximaal te ondersteunen en kundig te communiceren met betrokkenen. Van een operator wordt nu eenmaal verwacht dat er assertief en professioneel wordt opgetreden. Daarom train/school ik mijzelf op regelmatige basis en ben ik op de hoogte van, en ervaren met de meest recente ontwikkelingen in de lichtbranche. Ik vind het belangrijk om een goede sfeer binnen een team te waarborgen of te versterken, behalve mijn Brabantse achtergrond draagt ook mijn Masterstudie Human Resource Management hieraan bij.

Als specialist op GrandMA2 consoles, ben ik niet alleen operator maar ook erkend training specialist. Mocht u interesse hebben in een training kunt u contact met mij opnemen. Naast de basistraining zoals voorgeschreven door MAlighting International verzorg ik voor u ook trainingen op maat. Staat u aan de vooravond van een complexe theatershow of tour met band, dan ondersteun ik u graag om optimaal voorbereid op pad te gaan. Voor 3D pre-productie en visualisatie van uw show in WYSIWYG kan ik u ook moeiteloos bijstaan. Mijn ervaring op 3D gebied behelst niet alleen grote lichtsets, maar ook zeer complexe decors en omgevingen. Door deze toe te voegen worden de ‘renners’ van een lichtsituatie bijna foto-realistisch. Dit is voor veel van mijn opdrachtgevers een reden om dit voorafgaand aan een project te laten maken, om zodanig effectiever te zijn in het verkoop traject en een solide basis te hebben voor verdere voorbereidingen.

MA Lighting

MA Lighting GrandMA 1 series

MA Lighting GrandMA 2 series

MA Lighting GrandMA VPU

MA Lighting GrandMA NPU

HighEnd

HighEnd WholeHog 2 series

HighEnd WholeHog 3 series

HighEnd WholeHog 4 series

Avolites

Avolites Pearl 2000-2010

Avolites Pearl expert

Avolites Pearl Tiger touch

Avolites Sapphire Touch

Avolites Diamond 4 series